Željko Golubić Arhitekti

Željko Golubić Arhitekti je arhitektonski ured smješten u Zagrebu te ima iskustvo razvoja projekata od prve skice do kompletne gradnje.

Rad ureda karakterizira posvećenost potrazi za rješenjima koja su ukorijenjena u mjesto. Traganje za konceptima i idejama koja stvaraju specifičnu atmosferu poticajnu našem umu i osjetilima te nastojanje da se arhitektura percipira kao umjetnost građenja. Arhitektura bi trebala biti doprinos kulturi našega vremena, svjesna svoje društvene odgovornosti.

U radu se nastoji ne zaboraviti na riječi ljepota, inspiracija, oduševljenje.

Opus ureda se prožima kroz različita mjerila i tipologije; uključeno stambene, kulturne, sakralne, komercijalne i obrazovne građevine i prostore. Ured kompetentno radi u zaštićenim povijesnim cjelinama i prirodnim krajolicima gdje se traži poseban senzibilitet.

Željko Golubić je kao dio raznih autorskih timova osvojio niz nagrada na javnim arhitektonskim i urbanističkim natječajima, a od rada u STUDIO BF s arhitektima Zoranom Boševskim i Borisom Fiolićem se ističu Makedonska pravoslavna crkva u Zagrebu (2008.), Rekonstrukcija osnovne škole K. Š. Gjalski u Zagrebu (2008.) te Uređenje Trga kralja Tomislava u Puli (2017.)